Apua miten nopeeta aika menee. Oon ollut Kiinassa jo 4 viikkoa. Huomenna saan ekan vieraan Suomesta ja toivottavasti paljon Fazerin suklaata.. :) Samaan aikaan, kun Suomessa vietetään pääsiäistä, on täällä hautojenlakaisupäivä. Nimi kuvaa hyvin juhlan ideaa. Silloin muistetaan vainajia, käydään haudoilla ja viedään sinne paperista rahaa ym. tuotteita, jotka sitten poltetaan. 

Ajattelin kirjotella nyt muutamasta huomiosta, jotka olen täällä oleskellessani tehnyt. Kuvituksena tekstissä on ihania kukkasia, joita näkyy päivä päivältä enemmän. 

              image.jpg

En tosin tiedä mitä tästä kirjoittamisesta tulee, kun se tuntuu teknisten ongelmien vuoksi olevan vähän hankalaa, mutta katsotaan. 

Ensinnäkin, tiedoksi kaikille, kuten jo otsikko kuuluu: vihreäteepehmis ei ole hyvää. Luulen tosin, ettei kauhean moni muuta olettanutkaan? Kuljeskelin pari viikkoa sitten jollain hutong-alueella (hutongeista voin kertoa lisää joskus toiste) ja kiinnitin huomiota vastaantulijoihin, joista usealla oli vihreä pehmis kädessä. Nam, pistaasipehmistä! No ei ihan ollu. En tiiä miksi ees erehdyin kuvittelemaan sitä siksi. Teen makua on täällä monissa herkuissa, jugurteissa jne. Tee teenä minun mielestä! 

               image.jpg

Kehuin aikaisemmin sitä, miten kaikki täällä ovat uskomattoman ystävällisiä. On kuitenkin ollut hassua huomata, millaisia kuumapäitä monet kiinalaiset ovat. Jos nyt näin yleistetään. Jo lentokoneessa tunnelma kiinalaisen lentoemännän ja muutaman matkustajan välillä kiristyi, mistä seurasi kovaa huutoa. Puistossa vartija ja joukko sekalaista sakkia ottivat yhteen. Tavallisesti Suomessa näkee kuvaa, jossa vartija retuuttaa känniläistä tai vastaavaa, mutta täällä se oli vartija, jota muilutettiin. Tällä viikolla myös keski-ikäinen pariskunta (otaksun) juoksi raivoissaan kampuksella, kun ilmeisesti oli tullut jotakin sanaharkkaa. Vastaavaa kuulin jonkun nähneen keskellä autotietä.

Ärsyttävintä täällä on skootterit, sähkömopot, kevarit ym. Mitkään ohjeet tai säännöt ei tunnu skoottereita koskevan. Sähkömopoja ei edes kuule, mistä normaalisti olisin kiitollinen, mutta kun täällä sellainen voi paahtaa täyttä vauhtia mistä suunnasta tahansa. Ja etuilu on sitten aivan oma lajinsa. Moni tietää käsitteen kiinalaisesta jonosta, jossa valtava ihmisvyyhti tunkee joka suuntaan niin, ettei lopulta kukaan liikuu minnekään. Mutta vaikka jonossa olisi tasan kaksi ihmistä, niin ei ole tavatonta että joku kiilaa eteen IHAN POKKANA. Ja sitten sitä vielä palvellaan eikä sanota, että anteeksi hän taisi olla ekana. Saatana. Kyynärpäät ja murhaava katse on täällä kovassa käytössä.

                    image.jpg

Puistot on täällä ihan mahtavia ja niitä on yllättävän paljon. Kivaa, että "luontoon" on mahdollista päästä näin suurkaupugin ja sen saasteiden keskellä. Parasta puistoissa on kuitenkin siellä puuhastelevat ihmiset. Kansa jumppaa, pelaa, soittaa, tanssii, taijii ja häärii selfiekepit ojossa. Kun aamulla kävelen kampuksen pikkupuistikon läpi koululle, on siellä jo reipas senioriryhmä voimistelemassa mailat ja pallot käsissään. Tänään oltiin opiskelijoiden kanssa kevätretkellä kirsikkapuupuistossa. Harmi, että sää vielä aamupäivästä oli tosi kylmä ja sateinen, mutta tosi kaunista siellä oli joka tapauksessa.

            image.jpg

 

image.jpg

Toivottavasti sää suosii ja saastelukemat pysyy matalina nyt tulevina päivinä. Tarkoitus on Juhan saavuttua aloittaa kunnon turistihärdelli. En ole oikeastaan käynyt vielä tutustumassa nähtävyyksiin, kun arvelin säästää niitä näitä vierailuja varten. Huomenna on 2 tuntia töitä ja seuraavan kerran vasta ensi keskiviikkona, jihuu :) Hyvää pääsiäistä Suomeen!

 

         image.jpg