Moromoro!

Näin se vaan on eka viikko jo melkein mennyt ja oikein hyvin kaiken lisäksi. Maanantaina pääsin muuttamaan siihen asuntoon, jota sunnuntaina kävin katsomassa ja johon miellyin. Yliopisto on jaettu kahteen osaan, itä- ja länsi-kampukseen, ja mun asunto on länsi-kampuksen takana. Suomessa haaveilin korkealle muuttamisesta, mutta nyt sain tyytyä neljänteen kerrokseen. Vaan eipä se mittään, parvekenäkymät ovat nyttenkin upeat ja ne olivat myös ratkaisevana tekijänä asunnon valinnassa. Asunnossa on yhteensä reilut 100 m2 ja mun lisäksi 4-5 asukasta. Muuttaessani luulin asuvani kolmen kiinalaisen kämppiksen kanssa, mutta sitten luku nousi neljään ja nyt mahdollisesti viiteen. Paha sanoa. Kanssa-asujat vaikuttavat varsin ystävällisiltä (kuten kaikki täällä) ja harmittomilta. 

IMG_7189.jpg

Tässä näitä parvekenäkymiä yöllä, aamulla ja päivällä. Iltaisin, n. klo 19 tuolla puistossa kajahtaa soimaan iloinen kiinalainen pilipalimusiikki. Luulin ensin sen olevan joku iltasoitto, mutta eilen huomasin, että kyseessä onkin tanssiryhmän harjoitukset. Kun parvekkeelta katsoo oikealle, näkyy vuoristo (ei kuvassa) ja vuoriston edessä vuosina 2004-2005 maailman suurimman ostoskeskuksen titteliä kantanut pytinki Golden Resources New Yansha Mall, leikkisästi myös The Great Mall of China.  

IMG_7188.jpg

Tässä meikän huonetta, yhteinen ruokailutila, toimistokulmaus sekä the parveke, joka on ihanan suuri, lämmin, katettu ja valoisa. 

IMG_7176.jpg

Kun nyt asuntoa esitellään, niin koen tärkeäksi kodin pienten yksityiskohtien esille tuomisen. Huoneeni seiniä koristavat ihastuttavat vaaleanpunaiset ja -liilat rinkulat. Edellinen asukas on myös luonut asuntoon persoonallisen ilmeen liimaamalla kuvissa näkyvät moussy ja  be myself by moussy tarrat oveen ja seinään. Valokatkaisijan cool-sexy-be myself -tarraa en muistanut kuvata. 

Muuton ja asuntoon asettumisen lisäksi olen tehnyt kovasti töitä. Olen siis Cimon harjoittelussa Beijing foreign studies universityssä, jossa 24 onnekasta opiskelijaa opiskelee suomen kieltä pääaineenaan. Opinnot kestävät 4 vuotta, minkä jälkeen valmistutaan kandiksi. BFSU:ssa on 3 suomen opettajaa, kaksi kiinalaista ja yksi suomalainen. Kiinalaiset opettavat suomea kiinaksi ja suomalainen pääosin suomeksi, englanti on apukielenä. Minun on tarkoitus olla mukana suomalaisen opettajan tunneilla, yhteensä siis 10 tuntia viikossa. Suomalainen opettaja joutui vielä tämän viikon olemaan Suomessa, joten pääsin heti tositoimiin ja opettamaan itsekseni. Ensimmäiset 3 päivää ovat olleet todella intensiivisiä, mutta voi herttinen miten mahtavia opiskelijat ovat! Jo nyt tuntuu vaikelta ajatella sitä, kun joudun kesäkuun lopussa lähtemään ja sanomaan niille heipat :( Opiskelijat ovat myös tarjonneet apua erinäisissä kiinan kielen taitoa vaativissa asioissa, esitelleet mulle kampusta, hommanneet mulle yliopiston kortin ja ekana päivänä ne vei mut lounaalle. Että näin sitä vaan on ope lahjottavissa eheheh... 

IMG_7173.jpgIMG_7187.jpg

Mä olin ennakkoon kuullut Pekingistä, että se olisi aika ruma. Väite ei ainakaan tämän ensimmäisen viikon aikana ole pitänyt paikkaansa. Sää on ollut uskomaton, aurinko on paistanut siniseltä taivaalta joka päivä ja saastelukematkin ovat pysyneet kohtuullisina. Musta on aina kiva konkreettisesti hahmottaa se alue, missä oleilen, joten olen tällä viikolla tehnyt kävellen tutkimusretkiä eripuolille asuinaluettani (hyvin laaja käsite). Kävelyetäisyydellä on mm. yksi Pekingin seitsemästä suuresta puistosta, Zizhuyuan, jossa eilen kävin juoksentelemassa. Liikenteeseenkin alan jo tottua ja olen tehnyt monta vaativaa tienylitystä. Kun ohjaajani saapuu kaupunkiin, niin saan saan käyttööni myös entisen harjoittelijan pyörän. Onks hei noloo käyttää pyöräilykypärää, jos ei kelleen muulla, edes skootteristeilla, ole? Saako täältä edes kypäriä??